فهرست مطالب:
برای شروع یک کسبوکار و مدیریت وظایف کاری، به ابزارهای مدیریت پروژه نیاز دارین. این ابزارها در قالب نرمافزارهای مدیریت پروژه به شما کمک میکنن تا فرآیند کسبوکارتون رو بهبود ببخشین. تعداد زیادی از این نرمافزارها در دسترس هستن.
حالا وظیفه شما انتخاب بهترین ابزار ممکن برای کارتونه تا وقتتون رو توی ابزارهای نامناسب تلف نکنین. ما تو کیبست بهترینها رو معرفی میکنیم و خیلی خوشحالیم که در کنارتونیم. تو این مقاله هم میخوایم بهترین نرم افزار مدیریت پروژه رو بهتون معرفی کنیم.
چرا استفاده از نرم افزار مدیریت پروژه مهمه؟
در هر کسبوکار، داشتن ابزارهای مدیریت پروژه مهم و حیاتیه. فقط اینکه وظایفی به افراد واگذار بشه، کفایت نمیکنه. اعضای تیم باید بهطورکامل نیازهای اجرایی، زمانبندی کارها و نحوه انجام کار رو بشناسن. همچنین اعضای تیم باید در جریان پیشرفت پروژه و استراتژیهای کلی موردنیاز باشن. یکی از عوامل مهمی که تأثیر زیادی روی شکلگیری کسبوکارتون داره، استفاده از نرمافزارهای مدیریت پروژه هست.
نرم افزار مدیریت پروژه چیه؟
نرمافزار مدیریت پروژه، ابزاریه برای تخمین زدن، برنامهریزی، تعیین زمانبندی، کنترل هزینه، مدیریت بودجه، تخصیص منابع، مدیریت کیفیت، مستندسازی و موارد مشابه که در پروژههای کوچک و بزرگ بهکار میره. این نرمافزارها شامل نمودار گانت (گانت چارت) هستن که باهاش میشه زمان شروع و پایان یک کار یا پروژه رو به راحتی نشون داد.
با استفاده از این ابزارها، توانایی مدیریت بهتری برای تیم خودتون دارین؛ چرا که همیشه در جریان رویدادها و وقوع تغییرات هستین. از جنبههای مختلف، این باعث بهبود کارایی تیمتون میشه. هرچه اعضای تیم اطلاعات بیشتری درباره پروژهها و وظایفشون داشته باشن، عملکرد بهتری خواهند داشت.
ولی باید دقت داشته باشین که انتخاب نرمافزارها و ابزارهای مناسب بسیار مهمه؛ چون استفاده از نرمافزارها و ابزارهای نادرست ممکنه به جای آسون کردن کار تیم، باعث پیچیدگی کارها بشه. حالا وقتشه که بریم تا بهترین نرم افزار مدیریت پروژه رو بهتون معرفی کنم.
معرفی بهترین نرم افزارهای مدیریت پروژه
Monday PMO
این نرمافزار به شما توانایی سادهتر کردن تمام امور رو میده و یکی از جزئیات هر روزتون میشه. این ابزار ویژگیهای زیادی داره، مثلا به راحتی میتونین موضوعاتتون رو در شبکههای اجتماعی مثل لینکداین و توئیتر دنبال کنین و حتی نظرتون رو روی وظایف مختلف بنویسین. همچنین به شما اجازه میده که به افراد خاصی دسترسی به پروژههای مشخصی بدین. اگر تا حالا از یه سیستم دیگه استفاده میکردین، میتونین این نرمافزار رو با حساب گوگل درایو، دراپباکس و زاپیر هماهنگ کنین.
یکی از قابلیتهای برجسته این ابزار اینه که منبع بازه. یعنی میتونین به آسونی تغییرات و بهبودها رو اعمال کنین و ازش بهرهبرداری کنین. میتونین یکپارچهسازیهای مختلفی رو باهاش انجام بدین و به گزارشهای دقیق دسترسی داشته باشین. همچنین افراد مختلفی مثل نمایندگیها یا کارآفرینها رو به تیمتون اضافه کنین. قابلیت استفاده از ساختارهای قیمتگذاری مختلف بر اساس اندازه تیمهای کاری هم وجود داره.
مزایای Mondey
- ابزار همکاری برای کارمندها
- ارتباطات آسان
- نمایش تصویری پیشرفت کاری
- ارسال نوتیفیکیشن از طریق ایمیل
- امکان یکپارچه سازی با گوگل درایو، دراپ باکس، پایپ درایو (Pipedrive)
- گزارش دهی ساده
- دارای پایگاه دانش متمرکز
- انعطاف پذیری و مقیاس پذیری
معایب Mondey
- هزینه بالا مخصوصا برای کاربران ایرانی
- پیچیدگیهای نرم افزاری
- گزارش و تجزیه تحلیل محدود
- محدودیتهای یکپارچه سازی و ادغام با سایر ابزارها
- برخی چالش در پشتیبانی مشتری گزارش دادن
- پیچیدگیهای یادگیری
نرم افزارهای CRM هم یکی از ابزارهای ضروری برای کسب و کارها هستش و میتونه تمامی ارتباطات با مشتریان رو جمع آوری کنه. برای اینکه با این نرم افزارها و برترینشان بیشتر آشنا شوید پیشنهاد میکنیم به صفحه”بهترین نرم افزار CRM” ما مراجعه کنید.
Trello
با این نرمافزار، یک سیستم پایه و ساده برای نظارت بر تمامی وظایف کاری در دسترستونه. همچنین میتونین وظایف رو به بردهای مختلف اختصاص بدین. این نرمافزار از مدل مدیریت Kanban بهره میبره که یکی از روشهای محبوب برای مدیریت وظایفه. میتونین به بردها برگردین و وظایف جدید رو به راحتی اضافه کنین.
میتونین کارتها رو به سادگی بکشین و رها کنین. تگهای مختلف، رشتههای مختلف و اولویتهای متفاوت رو هم بهش اضافه کنین. رابط کاربری این نرمافزار خیلی کاربرپسند و انعطافپذیره و میتونین ویژگیهای مورد نیازتون رو بهش اضافه کنین. از حالت رایگان برای افراد و گروههای کوچک گرفته تا نسخههای شرکتی برای تیمهای بزرگ، هرکدوم رو با توجه به نیازتون میتونین انتخاب کنین.
مزایای نرم افزار مدیریت پروژه Trello
- دارای تابلوهای ویژوال کانبان (Visual Kanban boards)
- سفارشی سازی و انعطاف پذیری
- پیاگاه اطلاعات متمرکز
- بروزرسانیهای پی در پی
- دارای نسخع موبایل
- رابط کاربری ساده
- قابلیت ادغام و یکپارچه سازی
- دارای نسخه رایگان
معایب نرم افزار مدیریت پروژه Trello
- عملکرد محدود
- نگرانیهای مقیاس پذیری
- مدیریت فایل و کار محدود
- هزینه اشتراک بالا برای کاربران ایرانی
- نگرانیهای امنیتی
- پیچیدگیهای یادگیری
SmartSheet
اگه دنبال این هستین که اعضای تیمتون بتونن دائما با هم دیگه در تماس باشن و توی همهی مسائل با هم همفکری کنن، این ابزار خیلی مناسبه. باهاش میتونین فایلها رو از جاهای معروف مثل گوگل درایو، وان درایو، دراپ باکس و … به راحتی برای همدیگه ارسال کنین.
همچنین میدونین که کی توی تیم فعاله و کی آنلاین نیست! فقط کافیه یه نگاهی به داشبوردش بندازین تا بفهمین کی کجاست و وقت مناسبی برای تماس گرفتن باهاشون پیدا کنین.
وقتی با این برنامه کار میکنین خیالتون راحت باشه، چون میتونین اطلاعاتتون رو به راحتی بروز نگه دارین. این برنامه به صورت خودکار به شما اعلان میفرسته تا همه بتونن توی یه صفحه مشترک اطلاعات رو دنبال کنن.
همچنین این برنامه امکانات زیادی داره، مثل نظارت بر زمان، گزارشدهی، مدیریت منابع و برنامهریزی. این نرمافزار اصولاً بر مبنای سرویسهای ابری کار میکنه، به این معنی که هر جا که باشین، به اطلاعاتتون دسترسی دارین.
در ضمن برخی از اشتراکهای این برنامه هزینه داره، معمولاً از ۱۴ تا ۲۵ دلار در ماه.
مزایای Smart Sheet
- چیدمان صفحه گسترده
- اتوماسیون کاری و گزارش دهی
- سازماندهی متمرکز
- امکان برنامه ریزی پیشرفته
- مقیاس پذیر و انعطاف پذیر
- وظایف از پیش تعریف شده
- امکان یکپارچه سازی و ادغام با سایر ابزارها
معایب Smart Sheet
- پیچیدگیهای یادگیری
- هزینه بالا مخصوصا برای کاربران ایرانی
- گزارش دهی محدود
- نگرانیهای امنیتی
- پیچیدگی برای پروژههای خاص
Click UP
اگه دنبال یه راه کار موثر برای مدیریت کارهاتون هستین، مثل وظایف مهم، پروژههای آماده، وظایف کوچیک و یادداشتها، حتماً این برنامه رو امتحان کنین. با این ابزار، میتونین همه چیز رو به دلخواه خودتون تنظیم کنین، یعنی یه سیستم مدیریت قدرتمند و مناسب برای شما ایجاد میشه.
یه ویژگی دیگهای که این برنامه داره، اینه که میتونین بر اساس زمانهای تخمین زده برنامهریزی خودکار داشته باشین. همچنین میتونین دسترسی افراد مشخصی رو به این سیستم محدود کنین. به این معنی که وقتی اعضای تیمتون رو توی این سیستم ثبت میکنین، خودبهخود به همهی اطلاعات دسترسی ندارن.
توی این برنامه میتونین اهدافتونو واضح تعریف کنین و دادهها رو به دلخواه خودتون تنظیم کنین تا به بهترین شکل ممکن ببینیدشون. همچنین میتونین شرایط پروژههاتون رو مورد بررسی قرار بدین. یه نکته دیگه هم اینه که هزینه استفاده از این برنامه به تعداد افرادیه که توی تیمتون دارین. به عبارت دیگه، برای هر نفر ۴.۹۹ دلار در هر ماه میپردازین.
مزایای سیستم مدیریت پروژه Click UP
- کمک به افزایش بهره وری
- ارتباطات بهبود یافته
- گردش کار قابل تنظیم
- امکان یکپارچه سازی با گوگل درایو، دراپ باکس، Slack
- دارای نسخه رایگان
- قابلیت نمایش چندگانه
- پشتیبانی مشتری خوب
معایب سیستم مدیریت پروژه Click UP
- پیچیدگیهای یادگیری
- هزینه اشتراک بالا مخصوصا برای کاربران ایرانی
- برای تیمهای بزرگ ایده آل نیست
- گزارش دهی محدود
اگه دوست دارید با برترین نرم افزارهای ERP که آنها هم یکی از ابزارهای ضروری کسب و کار هستند بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم به صفحه “بهترین نرم افزارهای ERP” ما مراجعه کنید.
Asana
اگه دوست دارین همه اعمال و وظایف یک فرد رو کنترل کنین، باید حتماً از برنامه “Asana” استفاده کنین. با این برنامه میتونین لیست وظایف کاری رو تهیه کنین و بعدش به سبک دلخواهتون اونها رو تغییر یا انجام بدین. یه ویژگی دیگهای که این برنامه داره، اینه که میتونین پروژهها رو به شکل بصری برنامهریزی کنین تا بتونین به راحتی تمامی کارهایی که باید انجام بدین رو ببینین. همچنین میتونین پیشرفت کار و تاریخ تحویل وظایف رو به راحتی مشخص کنین.
در کل، این ابزار بهتون اطمینان میده که همیشه برنامه کاریتون بهروز باشه و بهدرستی برنامهریزی بشه. این برنامه خیلی خوب با سایر ابزارها هماهنگ میشه. میتونین اون رو با Slack، OutPlanr، Google Calendar و Dropbox ارتباط بدین. این باعث میشه که همه کارها و اطلاعاتتون رو یه جا داشته باشین و همهچیز به خوبی همگام باشه.
بهعلاوه، میتونین از برنامههای زمانبندی با هزینههای مختلف استفاده کنین که متناسب با کسبوکارتون باشه. این ابزار نسخههای رایگان و شرکتی هم داره تا همه نیازها رو بتونه برطرف کنه.
مزایای ابزار مدیریت پروژه Asana
- مدیریت اسناد
- کمک به افزایش بهره وری
- ابزارهای همکاری پیشرفته
- مقیاس پذیری و انعطاف پذیری
- دارای نسخه موبایل
- مدیریت مجموعه پروژهها
معایب ابزار مدیریت پروژه Asana
- پیچیدگیهای یادگیری
- سفارشی سازی و گزارش دهی محدود
- هزینه اشراک بالا مخصوصا برای کاربران ایرانی
- دارای چالش های یکپارچه سازی و ادغام با سایر ابزارها
Instagantt
اگه به دنبال یه نرمافزار آنلاین با قابلیت استفاده از نمودار گانت (Gantt) هستین، این ابزار خیلی مناسبه. این نرمافزار به خوبی برای کار با Asana طراحی شده و به شما اجازه میده با برنامههای کاری مختلف و منابع آنلاین ارتباط برقرار کنین. یعنی فقط یکبار اطلاعات رو وارد میکنین و بعد میتونین عملکرد پلتفرمهای مختلفتون رو ببینین. میتونین بازههای زمانی و وظایف کاری رو تعریف کنین و بار کاری تیمتون رو نظارت و مدیریت کنین. تا زمانی که تو این ابزار فعالیت دارین، از فرمتهای کاری خودتون گرفته تا شرایط کاری اعضای تیم، براتون قابل مشاهده و دسترسیه.
حتی اگه از Asana استفاده نمیکنین، بازم این نرمافزار فواید زیادی داره. میتونین وظایف کاری رو به اعضای تیمتون اختصاص بدین و به راحتی نظارت کنین. میتونید مهلتهای زمانی رو برای هر کار تعیین کنین و پیشرفت کار رو ارزیابی کنین.
مزایای Instagantt
- همکاری تیمی پیشرفته
- کمک به افزایش بهره وری
- شفافیت و مسئولیتپذیری بهبود یافته
- تعیین خطوط پایه
- تعیین ریسک و اولویت
- رابط کاربری آسان
معایب Instagantt
- عملکرد محدود
- پیچیدگیهای یادگیری
- گزارش دهی محدود
- بدون نسخه آزمایشی رایگان
- پشتیبانی مشتری محدود
- برای همه پروژهها مناسب نیست
Zoho Projects
تو ادامه معرفی بهترین نرم افزار مدیریت پروژه، به نرمافزار Zoho Projects میرسیم. Zoho Projects یه نرمافزار مدیریت پروژه و همکاریه مبتنی بر ابره. با این ابزار میتونین پروژههاتون رو به دقت برنامهریزی و اجرا کنین. این برنامه برای سازمانها با هر اندازهای مناسبه و از نمایشهای وب، موبایل و کامپیوتر شخصی پشتیبانی میکنه تا بتونین پروژههاتون رو با دقت نظارت کنین، وظایف رو تنظیم و به اشتراک بذارین و با اعضای تیمتون در هر مکانی که هستن ارتباط داشته باشین.
“Zoho Projects” به خوبی با سایر برنامهها و ابزارهای Zoho ادغام میشه. به عنوان مثال، با “Zoho Analytics”، که به شما امکان دسترسی به گزارشهای مختلف رو میده، بهطور یکپارچه کار میکنه. علاوه بر امکانات معمولی مدیریت پروژه، Zoho بهتون این امکان رو میده که با سایر اعضای تیمتون چت کنین و رابط کاربری خودتون رو با استفاده از گزینههای تنظیمات پیشرفته Zoho به سبک دلخواهتون شخصیسازی کنین.
همچنین میتونین وضعیت کاری خودتون رو به راحتی به دیگران ارسال کنین و نمودارهای گانت رو با ویرایش نقاط کلیدی مرتبط با کسب و کارتون تغییر بدین. این باعث میشه که بتونین جریان یک پروژه رو به خوبی مجسم کنین.
همچنین بهتون این امکان رو میده که با نظارت بر تیمتون و پیگیری از پیشرفت کارهاشون، به یه داشبورد گزارش مرکزی دسترسی داشته باشین تا به بهترین شکل گردش کار کسب و کارتون رو پیگیری کنین. این ابزار همچنین امکانات مدیریت زمان رو هم داره.
به علاوه، Zoho بهتون این امکان رو میده که الگوهای پروژه، نقاط کلیدی و لیست وظایف رو برای خودتون و اعضای تیمتون تعریف کنین. از طریق ویژگی “Blueprint”، میتونین جریانهای کاری رو برای اتوماتیکسازی کارهای تکراری مثل تنظیم یادآورهای رویداد یا زمانبندی کارها رو تنظیم کنین.
مزایای نرم افزار مدیریت پروژه Zoho Projects
- مدیریت جامع وظایف
- تخصیص کارآمد منابع
- بروزرسانیهای پی در پی
- دارای چت داخلی و پایگاه دانش
- اشتراکگذاری سند و کنترل نسخه
- اتوماسیون گردش کار
- دارای قابلیت سفارشی سازی
معایب نرم افزار مدیریت پروژه Zoho Projects
- پیچیدگیهای یادگیری
- هزینه بالا برای کاربران ایرانی
- گزارشدهی محدود
- محدودیتهای یکپارچهسازی و ادغام با سایر ابزارها
- برخی میگن عملکرد داشبورد دارای خطا هستش
- محدودیتهای سفارشی سازی
برای اینکه بتونین انبارتون رو مدیریت کنید به بهترین ابزارهای انبارداری نیاز دارید. برای آشنایی با برترین سیستم های انبارداری، پیشنهاد میکنیم به صفحه “بهترین نرم افزارهای انبارداری” ما مراجعه کنید.
Wrike
با این نرمافزار میتونین با اعضای تیمتون راحت ارتباط برقرار کنین. همچنین ابزارهای مدیریت اسناد و امکانات ارتباطی متنوعی داره. میتونین نیازها رو اولویت بندی کنین و به کارکناتون اجازه بدین توی کارهای مهمتر بیشترین بهرهوری رو داشته باشن.
اگه تا قبل از این از Outlook، iCalendar یا Google استفاده کردین، با این ابزار هم میتونین تمام اطلاعات رو حفظ کنین و هماهنگی وظایف اجرایی یا مراحل کاری رو راحت ادامه بدین. توی این سیستم میتونین از نمودارهای گانت برای دنبال کردن بازههای زمانی استفاده کنین.
تغییرات و رویدادهای درون پروژه رو هم به راحتی مشاهده کنین و اطلاعات رو به مشتریاتون ارسال کنین. قیمتگذاری این نرمافزار هم بر اساس تعداد کاربراییه که در طول یه سال ازش استفاده میکنن.
مزایای سیستم مدیریت پروژه Wrike
- بهبود مدیریت وظایف
- تنظیمات کامل برای شخصیسازی و تغییر محیط
- عدم وجود محدودیت برای تعداد کاربرها
- روشهای مختلف برای مشاهده دادهها
- مدلسازی فعالیتها بهصورت همهجانبه و جامع
- رابط کاربری آسان
- امنیت بالا
- مقیاس پذیری
معایب سیستم مدیریت پروژه Wrike
- پیچیدگیهای یادگیری
- هزینه بالا مخصوصا برای کاربران ایرانی
- برخی میگن در عملکرد مشکلاتی داره
- محدودیتهای یکپارچهسازی و ادغام با سایر ابزارها
- بیش از حد برای پروژههای آسان ساخته شده
Proof Hub
این نرمافزار مدیریت پروژه بسیار کاربرپسنده. حداقل نیازمندیهای یادگیری به این ابزار اختصاص داده شده، بنابراین استفاده ازش بسیار آسونه. شما میتونین پروژهها، تیمهای مسئول برای هر پروژه و بقیه موارد رو به ترتیب بچینین. از رنگها تا نام و لوگوهای مورد استفاده برای کسبوکارتون، همه چیز قابل تغییره.
حتی گزینههای چندزبانهای رو داره، بنابراین میتونین حتی تیمها و پروژههای بینالمللی رو با این ابزار مدیریت کنین. وقتی اعضا رو مشخص کردین، میتونین نقش و دسترسی هرکسی رو تعیین کنین. همچنین، این نرمافزار با دستگاههای iOS و اندروید سازگاره، بنابراین میتونین به راحتی ازشون استفاده کنین. مهمتر از همه، دو نسخه با قیمت متغییر در اختیارتونه، که میتونین بر اساس نیازتون انتخاب کنین.
مزایای Proof Hub
- قابلیت اشتراکگذاری فایل
- پلتفرم یکپارچه
- مدیریت کارآمد
- گردش کار قابل تنظیم
- ترسیم نقشه راه محصول
- دارای چت داخلی
- مدیریت منابع
- مقیاس پذیری
معایب Proof Hub
- یکپارچه سازی و ادغام محدود با سایر ابزارها
- پیچیدگیهای یادگیری
- سفارشی سازی محدود
- رابط کاربری نسبتا پیچیده
- هزینه اشتراک بالا برای کاربران ایرانی
TeamGantt
با این نرمافزار، روند کاری رو به شکل واضحی تعریف میکنین و برای همکاراتون در دسترس قرار میدین. این ابزار به شما این امکان رو میده که پروژهها رو مدیریت و نظارت کنین. میتونین مراحل و وظایف مختلف پروژه رو تعریف کنین و از روی دستگاههای iOS، اندروید، گوگل کروم و وب بهش دسترسی داشته باشین. بنابراین همیشه و همهجا میتونین از این نرمافزار مدیریت پروژه استفاده کنین. با این ابزار میتونین جریان کاری پروژهها رو به راحتی مشاهده کنین.
میتونین اولویت بالا، اندک و متوسط را به هر وظایف کاری اختصاص بدین؛ حتی تاریخهای مهم و دیگر زمانبندیها رو در نظر بگیرین. همچنین میتونین از نمایش گانت برای مانیتورینگ و کنترل هر پروژه استفاده کنین. این قابلیتها به مدت 30 روز به صورت رایگان در اختیارتون قرار داره و بعداز اون بسته به تعداد اعضای تیم، باید هزینه استفاده رو پرداخت کنین.
مزایای TeamGantt
- قابلیت کشیدن و رها کردن فایلها
- اجازه ورود مهمان
- نمایش چند پروژه در یک نمودار گانت (Gantt Chart)
- اعلانهای سریع
- ردیابی پیشرفت و اندازه گیری موفقیت
- قابلیت اشتراکگذاری فایل
معایب TeamGantt
- گزارش دهی محدود
- یکپارچهسازی و ادغام محدود با سایر ابزارها
- سفارشی سازی محدود
- هزینه بالا برای کاربران ایرانی
- نسخه رایگان بسیار محدوده
- تمرکز بیش از حد بر نمودارهای گانت
سخنپایانی
اگه به دنبال افزایش بهرهوری و بهتر کردن عملکرد تیمتون هستین، حتما به یه نرمافزار مدیریت پروژه نیاز دارین. تو این مقاله بهترین نرم افزار مدیریت پروژه رو بهتون معرفی کردیم. با کمک این ابزارها میدونین که تیمتون طبق روال تعیین شده در حال انجام کاره. این نرمافزارها ویژگیهای منحصربهفردی دارن که واقعاً جذابن. همگی رو بهطورکامل بررسی کنین تا بهترین نرمافزار برای تیمتون رو پیدا کنین.