فهرست مطالب:
بازاریابی فرآیندها و تسک های مختلفی داره که تکراری و وقت گیر هستن و ممکنه افراد در انجام اون ها اشتباه کنن. بهترین راه برای دوری از این فرآیندهای تکراری و وقت گیر اتوماسیون بازاریابی هستش که به کمک تیم میاد تا کیفیت کارها بالا بره و مشتری ها تجربه بهتری رو دریافت کنن.
در بازار ابزارهای اتوماسیون بازاریابی کم نیستن و باعث می شن کارهای شما راحت و سریع تر و بدون خطا انجام بشه. اما برخی از این نرم افزارها بهتر از بقیه بین تیم های بازاریابی می درخشیدن که در ادامه با بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی آشنا می شیم.
اتوماسیون بازاریابی یعنی چه؟
اتوماسیون بازاریابی (marketing automation) از نرم افزار برای انجام کارهای تکراری و گاها وقت گیر استفاده می کنه. تیم های بازاریابی دائما در معرض تسک های تکراری هستن ولی می تونن با اتوماسیون بازاریابی این تسک ها و فرآیندهای تکراری رو اتوماسیون کنن.
مثلا می شه ایمیل مارکتینگ، پست گذاری در شبکه های اجتماعی و حتی راه اندازی و اجرای کمپین های تبلیغاتی رو به صورت خودکار انجام داد. در نهایت هم عملکرد بهتر می شه و مشتری ها هم تجربه شخصی بهتری رو دریافت می کنن. اون تکنولوژی ای که پشت اتوماسیون بازاریابی هستش در واقع باعث می شه تسک ها راحت تر و سریع تر انجام بشن.
بیشتر بخوانید: بهترین نرم افزارهای CRM که باید بشناسید
اتوماسیون بازاریابی چه کمکی به کسب و کار شما می کند؟
وقتی به چالش هایی که کسب و کارها در مسیر بازاریابی و فروش با اون ها روبرو می شه نگاه می کنیم متوجه می شیم که تولید سرنخ و نگهداری از مشتری های فعلی از مهم ترین مسائلی هست که کسب و کارها بیشتر با اون درگیرن و هدف اون ها به دست آوردن مشتری های جدید و نگهداری مشتری های فعلی سازمان هستش. حالا شما تصور کنین با این هدف و چالش روبرو هستین و در کنارش باید حجم زیادی از داده های ورودی رو مدیریت کنین و به بهترین شکل هم از اون ها استفاده کنین تا به اهدافتون برسین.
با اتوماسیون بازاریابی کسب و کار جدای از اینکه تسک های تکراری رو اتوماسیون می کنه، اشتباهات حاصل از دخالت نیروهای انسانی رو کاهش می ده و به تیم کمک می کنه نتایج بهتری از این فرآیندها بگیره. با انجام تسک ها و امور بازاریابی به صورت خودکار، تیم می تونه تمرکز خودش رو روی امور استراتژیک مثل طراحی و برنامه ریزی کمپین های تبلیغاتی، توسعه اهداف، ثبات برند، اندازه گیری KPI و ده ها تسک مهم دیگه بگذاره.
مثلا اتوماسیون ایمیل مارکیتنگ نمونه از اون هستش که وقتی صحبت از اتوماسیون بازاریابی می کنیم، این به ذهنمون خطور می کنه. ولی خب اتوماسیون بازاریابی چیزی بیشتر از این هاست. که در ادامه بیشتر در مورد آن به ویژه بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی صحبت می کنیم.
بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی چیست؟
نرم فزار اتوماسیون بازاریابی به کسب و کارها کمک می کنه تا چالش هایی رو که در رسیدن به اهداف بازاریابی و فروش دارن با موفقیت پشت سر بگذارن. برای این که این چالش ها به راحتی و با زمان کمتری انجام بشن، نرم افزار اتوماسیون بازاریابی داده ها رو به نحوی تحلیل و مورد استفاده قرار می گیره تا امور به سادگی و با نظم انجام بشن و هیچ ابهام یا پیچیدگی در کارها نباشه.
تسک ها و اموری که می تونین به کمک بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی انجام بدین:
- تولید سرنخ، پیگیری و امتیازدهی به سرنخ
- دسته بندی مخاطبان و هدف قرار دادن اون ها
- فعالیت های بیش فروشی و فروش مکمل
- وفاداری مشتری و بازاریابی بازگشتی
- تحلیل و گزارش گیری برای بهبود بازاریابی و استراتژی محتوا
- تست A/B برای بررسی بهترین پیشنهادات، تصاویر و سرتیترها
همچنین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی سعی داره جمع آوری، ذخیره و کیفیت داده های مشتری رو بهبود ببخشه و پروفایل مشتری بهتری رو بسازه. می تونین به کمک ارائه تجربه ای شخصی سازی شده و دقیق، از این داده ها برای ارتقا و بهبود تجربه مشتری هاتون استفاده کنین.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین نرم افزارهای حسابداری
ویژگی های نرم افزار اتوماسیون بازاریابی برتر
نرم افزار اتوماسیون بازاریابی به سازمان و تیم بازاریابی قابلیت ها و امکانات مختلفی رو می ده و باعث می شه بتونن یک سری فرآیندها و امور رو بهتر و با کیفیت تر حتی در زمان کمتری انجام بدن. در ادامه به بعضی از ویژگی هایی که بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی باید داشته باشه اشاره می کنیم و ان ها رو بررسی می کنیم.
– تولید، پیگیری و امتیازدهی به سرنخ ها
به کمک نرم افزار اتوماسیون بازاریابی می تونین اطلاعات تماس مثل ایمیل مشتری ها رو از طریق لندینگ پیج ها و فرم ها در وب سایت جمع آوری کنین و حتی با راه اندازی کمپین های بازاریابی می تونین اطلاعات مورد نیازی که از سرنخ ها می خواین رو به دست بیارین. بعد از اون این سرنخ ها رو تحلیل و بررسی می کنین ببینین کدوم به اهداف فروش سازمان نزدیک تر هستن و احتمال این که به مشتری تبدیل شه بیشتره.
نرم افزار اتوماسیون بازاریابی با داشتن قابلیت امتیازدهی به سرنخ ها می تونه بهتر اون ها رو بررسی و پیگیری کنه و هر کدوم که به ویژگی هایی که شما به ابزار گفتین، نزدیک تر باشه رو به شما معرفی و دسته بندی می کنه. هر چی سرنخ به این ویژگی ها نزدیک تر باشه امتیازش هم در نرم افزار بالاتره.
و بخش مهم در بازاریابی تون، پیگیر سرنخ ها هستش که وقتی شما سرنخ ها با امتیاز بالا رو پیدا کردین، حالا باید پیگیر اون ها باشین و بهشون آموزش بدین و هر مدت یک بار محتوایی رو برای اون ها آماده کنین که مخصوص اون هاست و باعث می شه برند شما در ذهنشون بمونه و فراموش نکنن.
– محتوای پویا
خودتون رو جای مشتری بگذارین، قطعا نمی خواین فقط بهتون کالا یا خدمات فروخته شه، می خواهید چیزی یاد بگیرید یا حداقل با شما تعاملی دو طرفه وجود داشته باشه و به حضور شما ارزش داده بشه. محتوای پویا به به کسب و کار شما کمک می کنه تا این ارزش رو از طریق محتوایی که مختص کاربر هستش به اون ارائه بدین. در این صورت هم ترافیک وب سایتتون رو بالا می برین و تعامل سرنخ ها و مشتری ها بالا می ره. البته از این محتوای پویا نه تنها در وب سایت، بلکه در کمپین های بازاریابی، ایمیل ها و فرم ها هم می تونین رعایت کنین.
– تست A/B
برای اینکه ببینین سرنخ ها بیشتر در کدوم پلتفرم و کانال ها با شما تعامل و ارتباط برقرار می کنن، می تونین از قابلیت تست A/B نرم افزار اتوماسیون بازاریابی استفاده کنین و کمپین های خود رو ارتقا بدین تا متوجه بشین در دیتابیس سرنخ داره اتفاقی میفته و محتوایی بهتر بهشون ارائه بدین تا متریک ها رو هم بهبود ببخشین.
– بخش بندی لیست ها
به کمک ابزارهای موجود شما سرنخ ها رو دسته بندی کردین و حالا می تونین بر اساس آدرس ایمیل، موقعیت مکانی یا موارد دیگه، برای کمپین های خود دسته بندی مشخصی درست کنین که این ایمیل تنها برای گروه خاصی از مخاطبان تون ارسال بشه. مثلا ایمیل برای مشتری ها بین سن 18 تا 30 در یکی از شهرها ارسال بشه.
– ایمیل مارکتینگ
با اتوماسیون بازاریابی می تونین محتوایی که می خواهید برای کاربران بفرستین رو دسته بندی کنین و حتی ورژن های مختلفش رو امتحان کنین تا تعامل مشتری ها و نرخ باز کردن ایمیل رو افزایش بدین و ارسال پیام ها رو اتوماسیون کنین.
– مدیریت شبکه های اجتماعی
بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی یک قابلیت مهم دیگه هم داره اون مدیریت شبکه های اجتماعی هستش. می تونین کانال ها، تقویم ها و پست های بازاریابی شبکه های اجتماعی رو مدیریت کنین. حتی پست های خودتون رو آماده کنین و برای انتشار خودکار به اون تاریخ بدین.
بیشتر بخوانید: بهترین نرم افزارهای خدمات پس از فروش
معرفی 6 نرم افزار اتوماسیون بازاریابی
ابزارهای اتوماسیون بازاریابی زیادی در بازار هستن و سازمان های کوچک و بزرگ از اون ها برای پیش بردن اهداف بازاریابی و سهولت و سرعت در انجام امور از اون استفاده می کنن. و اما بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی نرم افزارهایی هستن که بتونن تمام نیازهای شما رو برطرف کنن؛ از ارتباط با مشتری ها گرفته تا ارائه قابلیت هایی که باعث بشه سرنخ های بالقوه و مشتری های بیشتری پیدا کنین و مشتری های فعلی رو نگه دارین.
1. نرم افزار اتوماسیون بازاریابی HubSpot
اسم نرم افزار اتوماسیون بازاریابی HubSpot را همه جا می شنوید چرا که استفاده های زیادی داره که هم به یک برنامه رایگان ارائه می ده و هم برای دریافت قابلیت های بیشتر و بهتر باید اون رو به نسخه پولی ارتقا بدین که 800 دلار در ماه هستش. به خاطر همین گرون بودنش می تونیم بگیم برای استارتاپ ها و سازمان های کوچک زیاد مناسب نیست.
با HubSpot می تونین قابلیت های اتوماسیون فرآیندهای بازاریابی، مثل کمپین های بازاریابی، و نظرسنجی خودکار و دیگر قابلیت های مهم رو دریافت کنین. با اینکه یکم پیچیدهست ولی تجربه کاربری خوبی داره و یکی از قابلیت های اون ساختن گردش کاره.
مزایا:
- قابلیت ادغام نرم افزار اتوماسیون بازاریابی HubSpot با دیگر سیستم های آن مثل CRM، CMS و خدمات مشتریان داره.
- قابلیت های زیاد داره و کار با اون راحته.
معایب:
- از نرم افزارهای اتوماسیون بازاریابی گرون محسوب می شه.
- قابلیت های نسخه رایگان اون بسیار ساده هستن.
- به یک هاب جدید برای اتوماسیون ها نیاز خواهید داشت.
قابلیت های نرم افزار اتوماسیون بازاریابی HubSpot
- بهبود ترافیک وب سایت
- اتوماسیون تصویری گردش کار
- امتیازدهی به سرنخ ها و دسته بندی آن ها
- پیگیر ایمیل و سرنخ ها
- ادغام با CRM HubSpot
- ابزار آنالیز و تحلیل برای کمپین ها
- امکان ساخت گزارش
- شخصی سازی داشبورد و ورود اطلاعات به آن
2. نرم افزار Brevo
از بهترین نرم افزارهای اتوماسیون بازاریابی نرم افزار Brevo هستش که کاربران در استفاده از اون بسیار راضی بودن. به ویژه اینکه در نسخه رایگان هم قابلیت های کاربردی زیادی رو ارائه می ده. می تونین با نسخه رایگان نرم افزار اتوماسیون بازاریابی Brevo ایمیل، پیامک و واتسپ رو اتوماسیون کنین که از بسیاری از نرم افزارهای اتوماسیون بازاریابی قابلیت های رایگان بیشتری محسوب می شه. این ابزار تنها یک اتوماسیون بازاریابی نیست و نرم افزار CRM و ابزار تنظیم ملاقات هم هست.
مزایا:
- بیش از 4 کانال بازاریابی رو اتوماسیون می کنه.
- برنامه رایگان قوی داره.
- کار کردن باهاش راحته.
معایب:
- انعطاف کمتری نسبت به بقیه ابزارها در این حوزه داره.
قابلیت های نرم افزار اتوماسیون بازاریابی Brevo
- قابلیت ادغام با سیستم های دیگه
- چت زنده
- پلتفرم فروش
- صفحات فرود
- الگوهای ایمیل قابل تنظیم
- گزارشات تجزیه و تحلیل
- تست A/B
3. نرم افزار Mailchimp
درسته که تمرکز اولیه اون روی بازاریابی ایمیل هستش اما قابلیت هایی که داره اون رو تبدیل به نرم افزاری کاربردی برای اتوماسیون بازاریابی کرده. هم نسخه رایگان داره و هم پولی. ولی کاربر حتی می تونه به قابلیت Classic Automation Builder این نرم افزار هم در نسخه رایگان اون دسترسی داشته باشه.
مزایا:
- نسخه رایگان کاربردی
- طراحی، مدیریت و اتوماسیون فرمت ها محتوای مختلف
- ادغام با سیستم های دیگر
معایب:
- قیمت این ابزار به تعداد کاربران بستگی دارد
- می تونه برای سازمان گرون در بیاد
قابلیت های نرم افزار اتوماسیون بازاریابی Mailchimp
- ایمیل مارکتینگ
- اتوماسیون فرآیندها
- مدیریت محتوا
- گزارش سازی
- پیگیر سرنخ
- ابزار نقشه سفر مشتری
4. نرم افزار اتوماسیون بازاریابی Customer.io
ممکنه خیلی از CRM ها در بازار خودشون رو جای نرم افزار اتوماسیون بازاریابی جا بزنن در حالیکه قابلیت های اتوماسیون ضعیفی دارن. ولی نرم فزار Customer.io از بهترین نرم افزارهای اتوماسیون بازاریابی قابل اعتمادی هستش که می تونه ایمیل، پیامک و حتی اعلانات اپ رو اتوماسیون کنه. ساخت گردش کار داره که می تونین به کمک اون وب هود بسازین. این سیستم با کمک داده های به دست اومده از تعامل مشتری ها، پیام های سفارشی و ایمیل های شخصی سازی شده ایجاد می کنه.
مزایا:
- اتوماسیون بسیاری از کانال های بازاریابی
- قابلیت شخصی سازی کردن
معایب:
- نسبتا گرون
قابلیت های نرم افزار اتوماسیون بازاریابی Customer.io
- تست A/B
- ایمیل مارکتینگ
- ادغام با ابزارهای ورود و خروج اطلاعات و API
- مدیریت سرنخ و دسته بندی آن ها
- مدیریت برنامه کمپین ها
- گزارش ساز ساده و ابزارهای تحلیل
- دسته بندی ایمیل
5. نرم افزار Omnisend
نرم افزار اتوماسیون بازاریابی Omnisend از جمله سیستم هایی هستش که می تونین برای بازاریابی گسترده از اون استفاده کنین. می شه با اون ایمیل و پیامک ارسال کنین. بیش از 80 هزار کاربر در سراسر جهان داره. دو برنامه رایگان و پولی ارائه می ده که برنامه رایگان قابلیت های بسیار کمی داره. با این برنامه رایگان می تونین 500 تا ایمیل یا 60 تا پیامک بفرستین و نهایتا هم 250 کابر می تونین داشته باشین. و برای دسترسی به قابلیت های بیشترش باید نسخه پولی رو خریداری کنین.
مزایا:
- پشتیبانی قوی و 24 ساعته در هر روز هفته
- قابلیت های بسیار زیاد
معایب:
- ضعف در رابط کاربری
- ابزار ادیت پیچیده
قابلیت های نرم افزار اتوماسیون بازاریابی Omnisend
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی پیامکی
- اعلانات وب سایت
6. نرم افزار ActiveCampaign
ActiveCampaign را می توانیم از بهترین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی بدونیم که قابلیت های اتوماسیون زیادی داره و این امکان رو به تیم می ده تا از ابزار گزارش ساز و آنالیز اون استفاده کنن. علاوه بر ایمیل مارکتینگ، قابلیت CRM و ابزار تعامل با مشتری داره.
مزایا:
- ابزار گزارش ساز و ابزار تحلیل قوی
- کمپین پیامکی
- دارای ایمیل نامحدود تا 250 هزار کاربر
معایب:
- نسخه رایگان ارائه نمی ده.
- نسخه آزمایشی اون محدود به 100 کاربرو 100 ایمیل هستش.
قابلیت های نرم افزار اتوماسیون بازاریابی ActiveCampaign
- ایمیل مارکتینگ
- قابلیت جمع آوری و پیگیری قوی سرنخ ها
- دارای CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری
نکات مهم در انتخاب بهترین نرم افزارهای اتوماسیون بازاریابی
چند مسئله در انتخاب بهترین نرم افزار اتوماسیون مارکتینگ وجود داره که باید به اون توجه کنین. اول این که چه افرادی در سازمان با این نرم افزار سروکار دارن؟ دوم اینکه کسب و کار کوچیکی دارین یا بزرگ؟ و چقدر می خواین هزینه کنین؟
هزینه هر کدوم از ابزارها که در بالا به اون ها اشاره کردیم متفاوته. اگه سازمان کوچیکی دارین، پس سعی کنین نرم افزار اتوماسیون بازاریابی رو انتخاب کنین که پلن رایگان داره و در پلن رایگان امکانات و قابلیت های زیادی رو هم در دسترس شما قرار می ده.
ولی اگه سازمان بزرگی هستین که کاربران و مشتری اهی زیادی داره. پس بهتره نرم افزاری رو انتخاب کنین که قابلیت های متناسب با اهداف شما رو برآورده کنه. و این نرم افزار ممکنه هزینه بیشتری رو از شما بطلبه. ولی با توجه به امکاناتی که به شما می ده می ارزه.
همچنین مسئله ای که وجود داره اینه که چه کسی در سازمان با نرم افزار اتوماسیون بازاریابی (marketing automation) سر و کار داره؟ در وحله اول بازاریاب ها یا مارکترها هستن. ولی با توجه به امکاناتی که نرم افزار به شما ارائه می ده ممکنه تیم فروش و حتی مدیرهای اجرایی هم از اون استفاده کنن.
بیشتر بخوانید: معرفی 7 تا از بهترین نرم افزارهای انبارداری